Zaštita podataka – Izjava o privatnosti

ZAŠTITA PODATAKA I IZJAVA O PRIVATNOSTI

Vaša privatnost i sigurnost Vaših podataka nam je važna. U skladu s zakonskim propisima o zaštiti ličnih podataka, posebno novom evropskom Opštom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) koja stupa na snagu 25. maja 2018.- te Zakonom o sprovođenju Opšte uredbe o zaštiti podataka, u nastavku Vas informišemo o tome na koji način obrađujemo Vaše lične podatke. Naši informatički sistemi su tehničkim i organizacijskim merama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmene ili širenja Vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.

NAZIV I PODACI OBRADIOCA PODATAKA 

Odgovornost za obradu ličnih podataka kao obradioc istih snosi:

Rag Point Kft
Koroncói úti Major 1628/5
9012 Győr, Hungary

E-mail kontakt: exyumajice@gmail.com
Telefon: +3620 2530405

SVRHA I PRAVNA OSNOVA OBRADE PODATAKA

Vaše lične podatke možemo obrađivati u sledeće svrhe:

 • kako bismo odgovorili na Vaš upit ili zahtev,
 • radi procesuiranja Vaše ponude,
 • radi izvršenja naših obaveza iz ugovornog odnosa s Vama preko našeg webshopa ili u fizičkoj trgovini.

Takođe, Vaše podatke možemo obrađivati i u sledeće svrhe:

 • kako bismo Vam omogućili podnošenje reklamacija i povrate u svim našim trgovinama,
 • kako bismo Vam omogućili zamenu robe u sklopu garancije na Web Shopu,
 • kako bismo Vam omogućili razne načine plaćanja na web stranici

Vaše podatke možemo obrađivati i u svrhu marketinške komunikacije na temelju Vaše posebne saglasnosti, i to:

 • kako bismo Vas obavestili o posebnim pogodnostima koje su često vremenski ograničene,
 • kako bismo Vas obavestili o sezonskim popustima i aktuelnim akcijama,
 • kako bismo Vas obavestili o posebnim akcijama rezervisanim za naše članove,
 • kako bismo Vas obavestili o najtraženijim modelima u ponudi www.ex-yumajice.com,
 • kako bismo Vam predstavili nove kolekcije asortimana www.ex-yumajice.com,

kako bismo Vam dostavili korisne informacije vezane za www.exyumajice.com

Ovisno o svrsi, možemo prikupljati i obrađivati Vaše sledeće podatke:

 • Ime i prezime
 • Adresa
 • JMBG
 • Adresa e-pošte
 • Broj telefona / faksa
 • Roba / usluga
 • Bankovni podaci (broj računa, IBAN, Banka)
 • pol
 • datum rođenja

Vaši prikupljeni podaci bit će dostupni zaposlenima Rag Point Kft. kao i drugim osobama ako je to nužno radi izvršavanja svrhe u koju su podaci prikupljeni. Ako Vas zanima ko sve može imati pristup Vašim ličnim podacima, molimo Vas pročitajte rubriku „Primaoci ličnih podataka.“

Podatke obrađujemo ako za to imamo Vašu saglasnost.

U slučaju kupovine, davanje traženih ličnih podataka nužno je za sklapanje ugovora kako bi Rag Point Kft. mogao dostaviti/pružiti traženu robu i time izvršiti svoju ugovornu obavezu. Ako ne date tražene podatke Rag Point Kft. u, verojatno je da Rag Point Kft. neće moći procesirati Vašu narudžbu i dostaviti Vam naručenu robu.

Kod kupovina u webshopu svi napred navedeni podaci nisu nužni, već je potrebno da nam date svoje ime i prezime, e-adresu (za potvrdu narudžbe) i adresu dostave (za isporuku Vaše narudžbe), te telefonski kontakt (radi mogućnosti kontaktiranja prilikom dostave narudžbe). Zavisno o načinu plaćanja, možemo obrađivati i Vaše bankovne podatke. Ako nam ne date ove minimalno navedene podatke, izvršenje kupovine putem webshopa neće biti moguće te Sport Vision neće biti u mogućnosti prihvatiti i procesirati Vašu narudžbu.

Također, ako ne date tražene podatke prilikom postavljanja upita ili zahteva ili kupovine u fizičkoj trgovini koji su nužni kako bi Rag Point Kft izvršio svoje ugovorne obaveze odnosno odgovorio na Vaš upit ili zahtev, Rag Point Kft. možda neće moći postupiti na način kako ste zatražili, to jest omogućiti Vam kupovinu željenog proizvoda odnosno postupiti u skladu s Vašim upitom ili zahtevom.

Kada Rag Point Kft. date informaciju o Vašoj dobi i polu, Rag Point Kft. će navedene podatke obrađivati kako bi filtrirao sadržaj koji je prilagođen Vašim interesima, to jest kako bi Vam ponudio svoje proizvode za koje je utvrđeno da ih preferiraju slični korisnici, to jest korisnici istog pola i istog godišta kao što ste Vi, a sve kako bismo Vam olakšali pretraživanje naše ponude. Rag Point Kft. će koristiti Vaše podatke za ovakve ponude samo ako ste za to dali svoj pristanak.

ONLINE PLAĆANJE NA www.exyumajice.com -u

Podaci Vaših kreditnih i debitnih kartica, koje unosite pri plaćanju u našem webshopu, ne zaprimaju se i ne obrađuju u našim sistemima. Obrada se odvija u sistemima i tehničkoj i zakonskoj odgovornosti našeg partnera za online naplatu, a mi dobijamo podatke o statusu transakcije.

Rag Point Kft. koristi CorvusPay servis za Internet naplatu firme Corvus Info d.o.o., napredni sastav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosleđuju se šifrirano od Vašeg web pregledača do Banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt sa potpunim podacima o Vašoj platnoj kartici. Takođe, podaci su nedostupni čak i zaposlenima CorvusPay sistema. Izolovana jezgra samostalno prenosi i upravlja osetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korišćenjem kriptografskog uređaja sertifikovanog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahteve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje shodno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

DOSTAVA PROIZVODA NARUČENIH U WEBSHOPU

Lične podatke kontakt osobe za isporuku, tj. ime i prezime, adresu isporuke, mail adresu i broj telefona, koje smo dobili od Vas potvrdom narudžbe, delimo s našim partnerima za logistiku (kao što su GLS ili DPD, UPS ) kako bismo pripremili proizvode iz Vaše narudžbe i dostavili ih na adresu prema Vašem zahtevu. Poslovni partneri ovlašteni su te podatke koristiti i kontaktirati Vas isključivo u svrhu isporuke pojedinačnih pošiljki.

KOLAČIĆI I WEB ANALITIKA

Na našem web sajtu upotrebljavamo kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke karakteristike i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se i kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu upotrebe naših stranica, koju izvodimo kako bismo poboljšali kvalitet i sadržaj ponuđenih usluga. Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala. Za obradu ovih podataka u analitičke svrhe koristimo uslugu Google Analytics (pružalac usluge Google LLC, SAD). Shodno ugovoru s nama i svom članstvu u „Privacy shield“ programu saradnje između EU i SAD Google ne koristi ove podatke ni u koje druge svrhe i preduzima odgovarajuće tehničke i organizacijske mere zaštite. 

REGISTRACIJA I OTVARANJE PROFILA

www.ex-yumajice.com Vam omogućuje da se registrujete na njegovoj web stranici i otvorite svoj profil. Putem svog profila možete vršiti online kupovinu kao i ostvarivati druge pogodnosti.

Za registraciju i otvaranje profila su potrebni sledeći lični podaci: Ime i prezime, e-mail adresa, pol, broj telefona, adresa i mesto prebivališta, datum rođenja i lozinka.

Vlasnik profila može unieti često korišćene adrese ako to želi, kao i podatke potrebne za korišćenje popusta u webshopu. Ovi podaci (osim lozinke) i istorije narudžbi u Vašem profilu, dostupni su zaposlenima Rag Point Kft. webshopa te drugim osobama kada je to nužno za ispunjenje svrha obrade. Ako Vas zanima ko sve može imati pristup Vašim ličnim podacima, molimo Vas pročitajte rubriku „Primaoci ličnih podataka.“

Ako imate profil na nekoj od društvenih mreža Facebook, Google ili Twitter, možete povezati te profile sa www.ex-yumajice.com  profilom kako biste olakšali i ubrzali postupke prijave. www.ex-yumajice.com webshop nema pristup Vašim profilima i lozinkama na tim društvenim mrežama, niti s pružaocima tih društvenih mreža delimo Vaše lične podatke sačuvane kod nas.

Vaš www.ex-yumajice.com profil dostupan je s interneta samo nakon prijave na ex-yu majice web mesto s tačnim prijavnim podacima, tj. adresom registracije i lozinkom ili s nekim od povezanih profila društvenih mreža – zato molimo da u skladu s dobrom praksom čuvate te podatke i koristite sigurne (složene) lozinke. Preporučujemo da prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinujete velika i mala slova te brojeve te da svakako upotrebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučujemo periodično promeniti (barem jednom na godišnjem nivou).


RAG POINT KFT.  NEWSLETTER I UPOTREBA LIČNIH PODATAKA ZA MARKETING

Vaše podatke koristimo samo za vlastiti marketing. Kako biste se prijavili za naš newsletter dovoljno je samo dati adresu e-pošte na koju želite primati newsletter. U svakom se trenutku možete odjaviti s newslettera u skladu sa uputstvima koje ćete dobiti e-poštom nakon prijave, kao i u svakom newsletteru. Za upravljanje prijavama i isporukama newslettera koristimo mailPlus platformu. Također, možete se prijaviti na primanje novosti i pogodnosti preko SMS ili Viber poruka u kojem slučaju ste obavezni dati samo Vaš broj telefona.

Ako prilikom prijave na newsletter odaberete opciju da želite primati poruke koje su više prilagođene Vašim interesima te nam u tu svrhu date podatak o Vašem polu i dobi, Ex-yu majice će navedene podatke obrađivati kako bi filtrirao sadržaj koji je prilagođen Vašim interesima, to jest kako bi Vam ponudio svoje proizvode za koje je utvrđeno da ih preferiraju slični korisnici, to jest korisnici istog pola i istog godišta kao što ste Vi, a sve kako bismo Vam olakšali pretraživanje naše ponude. Rag Point Kft. će koristiti Vaše podatke za ovakve ponude samo ako ste za to dali svoj pristanak.

PRIMAOCI LIČNIH PODATAKA

U zakonski dozvoljenim okvirima i zavisno o vrsti obrade, Vaše podatke možemo deliti sledećim kategorijama primatelja podataka:

 • Dostavne službe, špediteri, poštanske službe
 • IT partneri u okviru podrške i održavanja softwarea
 • Davatelji softverskih usluga u oblaku
 • Davatelji usluga naplate i banke
 • Rag Point Kft. povezana društva i druga povezana preduzeća
 • Dobavljači i izvođači radova, poslovni partneri

Zavisno o potrebama za koje obrađujemo Vaše lične podatke možemo podeliti u sledeće kategorije:

a) Unutar Rag Point Kft.:

• naše ovlašćeno osoblje

• naše podružnice i povezana društva

• članovi naše ovlašćene prodajne i servisne mreže s kojima ste bili u kontaktu

b) Naši poslovni partneri: od njih zahtevamo da uvijek budu u skladu s primenjivim zakonima, pravilima zaštite osobnih podataka i da posvećuju iznimnu pažnju poverljivosti vaših ličnih podataka

• agencije za oglašavanje, marketinške i PR agencije i pružaoci usluga (npr. MailPlus, Google, Facebook) za slanje e-pošte; samo identifikacijski podatak o kolačiću (cookie) za namene remarketinga, adresa e-pošte za prikazivanje oglasa u programu Google AdWords; identifikacijski podatak o kolačiću za namene analiziranja u programu Google Analytics; Facebook – samo identifikacijski podatak o kolačiću (cookie) za namene remarketinga; adresa e-pošte za prikazivanje oglasa u programu Facebook Custom Audiences): koji nam pomažu sprovoditi i analizirati učinkovitost naših kampanja i promotivnih aktivnosti

• dostava pošiljki: radi dostave pošiljki Vaše podatke možemo deliti s poslovnim partnerima za logistiku koji pružaju usluge isporuke pojedinačnih pošiljki (kao što je GLS ili DPD, UPS i drugi eventualni partneri u budućnosti).

• poslovni partneri: na primer, poverljive firme koje mogu upotrebljavati vaše lične podatke kako bi vam pružile usluge i/ili proizvode koje ste zatražili ili dostavile marketinški materijal (pod uslovom da ste pristali primati takvu vrstu materijala) kao i firme koje pružaju ex-yu majice programsku podršku i pružanje usluga računarske opreme te održavanje internetske stranice i prodavnice. Poslovni partneri uključuju društva Art Point Bt i Tag Point Kft.

c) Ostale treće strane:

• kada to zahteva Zakon ili je zakonski potrebno radi zaštite firme Sport Vision

• poštovanje Zakona, na zahtev organa vlasti, sudske odluke, pravni postupci, obaveze izveštavanja i informisanja nadležnih tela itd.

• provere ili kontrole usklađenosti s pravilima i ugovorima Rag Point Kft.

• zaštita prava, imovine ili sigurnosti firme Rag Point Kft. i/ili njenih klijenata

• u vezi s korporativnim transakcijama: u okviru prenosa ili prodaje celokupnog ili dela poslovanja ili na neki drugi način u vezi sa spajanjem, konsolidacijom, promenama u kontroli, reorganizacijom ili likvidacijom celokupnog ili dela poslovanja firme Sport Vision

Prilikom obrade tvojih ličnih podataka Rag Point Kft. može tvoje lične podatke iznositi u inostranstvo društvima Rag Point Kft. grupe kao i trećim osobama (npr. svojim poslovnim partnerima). Ako se tvoji podaci iznose u inostranstvo na primatelja koji se ne nalazi unutar Evropskog ekonomskog prostora odnosno u odnosu na kojeg Evropska Komisija nije donela odluku o postojanju adekvatnog nivoa zaštite, a niti postoji drugi valjani temelj prenosa ličnih podataka propisan GDPR-om, Rag Point Kft. će pristupiti sklapanju odgovarajućih ugovora (kao što su standardne ugovorne klauzule Evropske unije) kojim će osigurati da primalac podataka preduzme sve mere zaštite propisane pravom Evropske unije. Rag Point Kft. će preduzeti i sve druge potrebne mere. Ako želiš saznati više o merama zaštite tvojih ličnih podataka prilikom prenosa u inostranstvo, slobodno nas kontaktiraj na ragpointkft@mail.com

RAZDOBLJE U KOJEM SE LIČNI PODACI ČUVAJU

Rag Point Kft. čuva Vaše lične podatke na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, to jest do trenutka do kada je Vaša registracija aktivna. Nakon što deaktivirate svoju registraciju (odjavite svoj profil na web stranici, odjavite se sa newslettera i sl.), Rag Point Kft. će još daljnjih šest meseci nakon deregistracije čuvati Vaše lične podatke kako bi se u tom razdoblju rešile eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja.

Ako to zahtevaju primenjivi propisi, Rag Point Kft. Vaše podatke može čuvati i duže, u skladu s propisanim rokom čuvanja podataka.

Po isteku razdoblja čuvanja lične podatke brišemo učinkovito i trajno ili ih anonimiziramo, tako da se više ne mogu povezati s određenim pojedincem.

ZAŠTITA PODATAKA

 • Upotrebljavamo tehničke i organizacione sigurnosne mere kako bismo zaštitili Vaše lične podatke od ilegalnog ili neovlašćenog pristupa ili upotrebe, kao i od slučajnog gubitka ili gubitka dela podataka
 • Naši ugovorni saradnici koji se bave obradom podataka mogu obrađivati Vaše lične podatke samo uz pridržavanje navedenih tehničkih i organizacionih sigurnosnih mera
 • Vaši lični podaci zaštićeni su od neovlašćene ili nezakonite obrade i od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja
 • Dostavna služba koju koristimo ima pristup samo onim informacijama koje su potrebne za dostavu naručenih paketa

PRAVA ISPITANIKA

Vezano na prikupljanje i obradu Vaših ličnih podataka, imate sledeća prava koja smo Vam dužni osigurati:

 • Pravo na pristup
 • Pravo na ispravak
 • Pravo na brisanje
 • Pravo na ograničenje obrade
 • Prenosivost podataka
 • Pravo na prigovor
 • Pravo na prenosivost podataka
 • Podnošenje tužbe nadzornom telu
 • Pravo na povlačenje saglasnosti

Imate pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se Vaši lični podaci te ako se obrađuju, pristup ličnim podacima i sledećim informacijama: svrsi obrade, kategorijama ličnih podataka o kojima je rieč, primaocima ličnih podataka (kao i svim drugim informacijama u skladu s primjenjivim propisima). Ako se podaci prenose i obrađuju izvan EU, imate pravo na informaciju o posebnim zaštitnim merama. Kada je to moguće, možete dobiti kopiju ličnih podataka koji se obrađuju.

Imate pravo tražiti od nas ispravak, brisanje ili ograničenje obrade, bez nepotrebnog odgađanja, ličnih podataka koji se na Vas odnose. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune lične podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave. Takođe, imate pravo na prenosivost Vaših ličnih podataka koje Rag Point Kft. obrađuje.

Imate pravo na temelju svoje posebne situacije u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu ličnih podataka koji se odnose na Vas. Možete se usprotiviti upotrebi vaših ličnih podataka za svrhe direktnog marketinga i protiviti se automatskoj obradi, uključujući stvaranje profila.

Saglasnost za obradu ličnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku, a da to ne utiče na zakonitost obrade koja se temeljila na Vašoj saglasnosti prie nego što je ona povučena. Ako želite povući svoju saglasnost,  molimo Vas da se obratite našoj osobi za kontakt zaduženoj za pitanja o zaštiti podataka (pogledajte u odlomku niže Kontakti).

Takođe imate pravo podneti prigovor nadzornom telu.

KONTAKTI: KAKO MOŽETE OSTVARIVATI SVOJA PRAVA

Za osnovne informacije ili za ostvarivanje svojih prava možete kontaktirati našu korisničku podršku mailom na ragpointkft@gmail.com ili telefonom: +36202530405.

Vaše upite i zahteve obradićemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu s zakonskim obavezama te ćemo Vas informisati o merama koje smo preduzeli.

MALOLETNICI

Maloletnici mlađi od 16 godina ne smeju koristiti www.ex-yumajice.com Internetsku stranicu. Rag Point Kft. ne prikuplja ili zadržava informacije od bilo koga ko je mlađi od 16 godina te stoga nijedan deo ovih Internetskih stranica nije dizajniran na način da privuče bilo koga ko je mlađi od 16 godina. Ako roditelji, staratelj ili zakonski zastupnik takve osobe otkrije da je njegovo dete poslalo lične  podatke bez njegove saglasnosti, obratite se na našu adresu navedenu pod Kontakti.

DOPUNE I IZMENE

Ova izjava o zaštiti podataka može se povremeno menjati kako bi se uskladila s stvarnim stanjem i zakonskim propisima. Stoga Vam preporučujemo redovnu proveru ovih uputa kako biste imali najnovije informacije.

Simple Pay

Tudomásul veszem, hogy a(z) Rag Point Kft. (Koroncói úti Major 1628/5,
9012 Győr, Hungary) adatkezelő által a(z)
exyumajice.com felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes
adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi:  név, e-mail cím, szállítási cím, számlázási cím
Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg:
http://simplepay.hu/vasarlo-aff


I acknowledge the following personal data stored in the user account of Rag Point Kft. (Koroncói úti Major 1628/5, 9012 Győr, Hungary) in the user database of exyumajice.com will be handed over to OTP Mobil Ltd. and is trusted as data processor. The data transferred by the data controller are the following: name, e-mail address, shipping/billing address.
The nature and purpose of the data processing activity performed by the data processor in the SimplePay Privacy Policy can be found at the following link: http://simplepay.hu/vasarlo-aff